miercuri, 28 martie 2012

Marché de la poésie la Institutul Francez

Poezia aduce primăvara pe Dacia 77, ca-n fiecare an cu Marché de la Poésie, de pe 27 până pe 30 martie. Joi 29 martie, începând cu ora 19, Librăria-cafenea Cărturești de la Institutul francez îi are ca invitați pe Angela Marinescu, Marius Chivu, Dan Sociu, Ofelia Prodan, Alice Popescu și Bogdan Coșa.

Seara de joi începe cu premierea concursului de poezie organizat de lectoratul francez al Facultății de Litere de la Universitatea București. În continuarea programului, o nouă ediție a Cercului Poeților Apăruți, moderată de Svetlana Cârstean, îi invită pe poeta Angela Marinescu și pe criticul literar Marius Chivu la o discuție decontractată așa cum ne-am obișnuit, la un pahar de vin roșu. De la ora 21 începe maratonul de poezie, care cuprinde o serie de lecturi bilingve din cinci poeți tineri : Letiția Ilea, Dan Sociu, Ofelia Prodan, Alice Popescu și Bogdan Coșa.

Între 27 și 30 martie la Librăria-Cafenea Cărturești, iubitorii de poezie vor găsi un stand special cu o selecție de cărți de la toate editurile care publică poezie în România, selecție făcută de librarii de la Cărturești. Pentru cărțile de poezie, ei beneficiază de o reducere de 20%.

Program Marché de la Poésie
Joi, 29 martie

18 : 00 : Premierea concursului de poezie organizat de lectoratul francez al Facultății de Litere, Universitatea București

19 : 00 : Cercul Poeților Apăruți. Invitată: Angela Marinescu. Cu participarea criticului literar Marius Chivu.

21 :00 : Maraton de poezie : Letiția Ilea, Dan Sociu, Ofelia Prodan, Alice Popescu, Bogdan Coșa.

Vor citi în limba franceză : Fanny Chartres, Mihaela Dedeoglu, Bertille Détrie, iar Mihaela Dedeoglu va citi poeziile Letiției Ilea în limba română.
Traducere în franceză : Fanny Chartes, Faustine Vega, Jan H. Mysjkin și Linda Maria Baros.

Niciun comentariu: